Please buy fair trade cacao

Photobucket

People around the world share a love of chocolate, one of the most delicious and pleasurable foods on earth. Thousands of children in West Africa are forced to labor in the production of cocoa, chocolate’s primary ingredient. The West African nation of Cote d’Ivoire (Ivory Coast) is the leading supplier of cocoa, accounting for more than 40% of global production. Low cocoa prices and thus the need for lower labor costs drive farmers to employ children as a means to survive. The US Department of State estimates that more than 109,000 children in Cote d’Ivoire’s cocoa industry work under “the worst forms of child labor,” and that some 10,000 are victims of human trafficking or enslavement.
These child workers labor for long, punishing hours, using dangerous tools and facing frequent exposure to dangerous pesticides as they travel great distances in the grueling heat. Those who labor as slaves must also suffer frequent beatings and other cruel treatment. Cote d’Ivoire’s child laborers are robbed not only of their freedom but of the right to a basic education. In a country where more than half the population is illiterate, basic education of “cocoa children” takes on an even more critical significance for Cote d’Ivoire’s future. Increased access to education must be a key component in any effective strategy to reduce poverty and exploitative child labor.
In 2001, in an attempt to avoid government regulation and intense media scrutiny, major cocoa companies made a voluntary commitment (the Cocoa Industry Protocol) to certify their cocoa “child labor-free” by July 2005, but that deadline passed with little fanfare. The deadline was then extended to certify 50% of farms “child-labor free” by July 2008. The cocoa companies trumpeted a few pilot programs, but continue to purchase and reap profits from child labor cocoa. The major cocoa importers need to use their vast influence on the cocoa market to bring about the kind of systemic changes necessary to eliminate child slavery once and for all.
The International Labor Rights Forum is committed to combating the scourge of forced child labor in the cocoa industry through public education and corporate campaigns.

Source and picture from Labor Rights

Η σοκολάτα είναι μία από τις πιο αγαπημένες και απολαυστικές τροφές ανά τον πλανήτη. Ωστόσο, χιλιάδες παιδιά στην Αφρική αναγκάζονται να δουλεύουν στην παραγωγή του κακάο που αποτελεί την πρώτη ύλη της σοκολάτας. Η Ακτή Ελεφαντοστού αποτελεί την πρώτη σε παραγωγή κακάο χώρα του κόσμου αφού εξάγει το 40% του συνόλου της παγκόσμιας παραγωγής. Οι χαμηλές τιμές του κακάο οι οποίες συνεπαγόνται φθηνά εργατικά χέρια ωθούν τους παραγωγούς στην εκδούλευση μικρών παιδιών ώστε να ανταπεξέλθουν στον εξοντωτικό ανταγωνισμό. Οι ΗΠΑ υπολογίζουν πως περισσότερα από 109,000 παιδιά στην Ακτή Ελεφαντοστού δουλεύουν υπό τις χειρότερες συνθήκες παιδικής εργασίας ενώ περίπου 10,000 εξ αυτών είναι θύματα πορνείας και δουλεμπορίου

Τα συγκεκριμένα παιδιά δουλεύουν για ατελείωτες, εξαντλητικές ώρες, χρησιμοποιούν επικίνδυνα εργαλεία, είναι μόνιμα εκτεθειμένα σε επικίνδυνα χημικά λιπάσματα ενώ ταξίδευουν τεράστιες αποστάσεις στην αφόρητη ζέστη προκειμένου να πάνε στην εργασία τους. Όσα από αυτά έχουν την ατυχία να θεωρούνται σκλάβοι έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν καθημερινή βιαοπραγία και κάθε μορφής βίαιης αντιμετώπισης. Τα παιδιά-εργάτες στην Ακτή Ελεφαντοστού είναι στερημένα όχι μόνο της ελευθερίας τους αλλά και από το δικαίωμα στη βασική εκπαίδευση. Σε μιά χώρα όπου παραπάνω από το μισό πληθυσμό είναι αναλφάβητοι, η βασική μόρφωση και έκπαιδευση είναι σπουδαίας σημασίας για τη γενικότερη εξέλιξη και μέλλον του κράτους της Ακτής Ελεφαντοστού. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι στρατηγικής σημασίας για την εξάλειψη της φτώχιας και την εκμετάλλευση των ανηλίκων

Το 2001, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την κυβερνητική παρέμβαση και την κριτική του Τύπου, οι μεγάλες βιομηχανίες του κακάο υπεγραψαν μια εθελοντική σύμβαση (το Πρωτόκολλο της Βιομηχανίας του Κακάο) ώστε να εξαλειφθεί η παιδική εργασία εώς το 2005. Όμως, η ημερομηνία πέρασε χωρίς να δοθεί μεγάλη σημασία ή να αλλάξει κάτι. Το όριο εξάλειψης πήρε τελικά παράταση εώς τον Ιουλίο του 2008 ώστε μέχρι τότε τουλάχιστον στο 50% των παραγωγών κακάο να μη χρησιμοποιούν παιδιά στα χωράφια τους. Οι εταιρείες κακάο δημοσιοποίησαν κάποια πιλοτικά προγράμματα χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει κάτι στην τακτική τους αποκόμισης κερδών από την παιδική εργασία. Οι μεγάλοι εισαγωγείς κακάο ανά τον κόσμο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της επιρροής τους στην αγορά του κακάο ώστε να επιφέρουν τις αναγκαίες αλλαγές για την εξάλειψη της παιδικής δουλείας για πάντα

Μεταφρασμένο από Labor Rights

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s