Μάθημα Αγιουρβεδικής Μαγειρικής

Photobucket

Τα πρώτα γραπτά κείμενα βρίσκονται στα ιερά βιβλία των Ινδιών, τους Βέδες). Η ονομασία του προέρχεται από δύο λέξεις: AYUS που σημαίνει ΖΩΗ και VEDA που σημαίνει ΓΝΩΣΗ. Πρόκειται δηλαδή για τη «ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»Η Αγιούρβεδα ασχολείται με τον άνθρωπο σαν σύνολο, εξετάζοντας τον και στα τρία επίπεδα της ύπαρξής του (σωματικό, νοητικό, ψυχικό). Στο αγιουρβεδικό σύστημα υπάρχουν πληροφορίες και χρήσιμα στοιχεία για τους τύπους των ανθρώπων (Vata, Pitta, Kapha) τόσο για την πρόληψη των ασθενειών, όσο και για την αποτελεσματική τους θεραπεία μέσα από συμβατικές και παραδοσιακές μεθόδους μέ διατροφή, αναπνοή, και ασκήσεις…Εμείς θα κάνουμε μάθημα αγιούρβεδικης μαγειρικής με υπέροχα μπαχάρια απο την Ινδία σέ συνδιασμό μέ Ελληνικά φαγητά εποχής! Θά μάθουμε τι κανεί καλό για το τύπο σωματός μας καί πώς η διατροφή μπορεί νά αλλάξει ακόμα καί τήν διάθεση μάς 🙂

Κυριακή 30 Ιανουαρίου στίς 3 τό μεσημέρι μέχρι τις 7.30 ! Στό Νέο Ψυχικό Αχιλλέος Κύρου 67 …

Γία να κλείσετε θέση στείλτε στο email: troofood@gmail.com ή τηλεφωνήστε στο 6947686846-Δανάη

Ayurvedic Cooking Class with Rupa and Rama will take place On Sunday the 30th of January @ 3.pm. till 7.30 in Neo Psixiko -Achilleos 67 !

Seating is limited so book asap : Call -6947686846- or email; troofood@gmail.com

The Ayurvedic cook derives his knowledge of herbs, spices, vegetables, legumes and so forth from the Ayurveda, which helps them maintain physical, mental, social and spiritual harmony.

Ayurvedic foods are appetizing, flavourful and aromatic and a way of offering love, becoming healing when served in an inspiring atmosphere. The cleansing of toxins that have entered the body and the electrochemical vitalising of the body are main objectives. Ayurvedic cooking thus is an art and a science at the same time, when cooking becomes alchemy and food becomes Tantra.

The basic principles of Ayurvedic Cooking are : the five Elements, the three Doshas, the three Gunas, the seven Dathus and the six Tastes. It also attaches a lot of attention to the effect of the cooking method on the quality of the foods, the importance of the vibrations of the cook and of the surrounding atmosphere, the compatibility of foods, the right time for cooking and eating, the cycle of the seasons and the effects of foods on consciousness.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s